Etika u medijaciji / seminar 24.05.2021.godine

U saradnji sa Programskom Kancelarijom Savjeta Evrope u Podgorici, Centar za alternativno rješavanje sporova je organizovao obuku na temu „Etika u medijaciji”, koja se održala u četvrtak, 24. maja 2021. godine u Podgorici, u Hotelu „Hilton“, sa početkom u 09.00 časova.


Predavači na obuci su bili g.đa Gordana Ristin, sudija i medijatorka iz Republike Slovenije, i g.đa Kristina Urbanc, medijatorka i profesorica na Pravnom fakultetu u Zagrebu-Odsjek za socijalni rad.


Obuci je prisustvovalo 24 medijatora koji su imali priliku da čuju nešto više o etičkim standardima i pravilima ponašanja medijatora u svim aspektima primjene medijacije sa posebnim osvrtom na etiku u porodičnoj medijaciji i to profesionalne vrijednosti medijatora, osnaživanje u procesu pripreme za učešća u porodičnoj medijaciji i osnaživanje medijatorovog identiteta i kompetencija.


Osim predavanja učesnici seminara su imali priliku da učestvuju u radu u grupama na konkretnim primjerima iz ove oblasti, kao i da razmijene svoja iskustva i podijele mišljenja, probleme i nedoumice u svom radu.


Ovaj seminar je jedan u nizu obuka organizovanih i planiranih kroz podršku Programske kancelarije Savjeta Evrope u Podgorici Centru za alternativno rješavanje sporova, u okviru Horizontalnog Programa „Odgovornost i profesionalizam u pravosudnom sistemu u Crnoj Gori“.